Volgens de definitie is een Eco-huis een huis, dat geprojecteerd is om een minimale invloed op het milieu te houden. Bij de bouw worden materialen en technologie gebruikt die

de CO2-uitstoot minimaliseert en relatief weinig energie verbruikt. Het verschil van het houtskeletbouw proces is, dat er tijdens het bouwproces ecologische materialen worden gebruikt. Milieuvriendelijke oplossingen worden gebruikt voor de keuze van materialen voor hout, warmte-isolatie en houten onderdelen. Eco huis besteedt niet alleen aandacht aan natuurlijke materiaal constructies en isolatie vragen, maar ook de neiging om zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen te gebruiken in de binnen decoratie, het verminderen van het gebruik van olieproducten. Ecologie van het Eco huis is mogelijk om te voelen, maar wanneer je binnenkomt, voel je je comfortabel en fijn.

Houten huizen

Ondanks dat, is er een mening, dat ecologisch huis is dat, die op dezelfde manier is gebouwd, zoals, in recente tijden, primitieve houten gebouwen betekenen niet dat behoren tot Eco huizen groep. De productie van natuurlijke materialen is van hoge kwaliteit en moderne technologie beïnvloed resultaat van het proces. Traditionele Eco huis bouwmethoden zijn geavanceerd, die laat voort te zetten tradities en technische vaardigheden. De bouw van een Eco huis is een serieuze bouwsector, die langzaam populair wordt in Letland.

In eerste instantie geeft het bouwen van een ecologisch houten huis van voldoende droge houten materialen en het niet laten binnendringen van vochtigheid, een garantie voor het gebouw, dat er een goed klimaat en luchtkwaliteit zal zijn. Het ecologische huis zorgt voor een goed klimaat, het geeft een vochtigheid aan de droge omgeving, maar in de natte omgeving – te nemen. Voor het opslaan van een ecologische factor, in de bouw van het ecologische houten huis constructie, heb je de juiste ecologische factor film opgenomen en de gezamenlijke plaatsen moeten worden afgedicht met een speciale tape.

Tegenwoordig is Eco huis / ecologisch huis is de bouw, zoveel mogelijk van hermetische – zorg voor het opslaan van de warmte in het huis en het verminderen van de stookkosten. Tegelijkertijd wordt er ook zorg gedragen voor het milieu – hoe minder je uitgeeft aan fossiele brandstoffen, hoe meer je uitgeeft aan hernieuwbare bronnen. Daarom is de factor waarmee rekening moet worden gehouden in een ecologisch huis zo belangrijk – de juiste ventilatie om de stoom van de verse lucht te voorzien, het geschikte niveau van vochtigheid en comfortabel leven.

Sinds de oudheid worden ecologische houten huizen gebouwd met natuurlijke materialen. Vandaag de dag wordt de traditie van het bouwen van dergelijke huizen voortgezet, maar met gebruikmaking van materialen van hogere kwaliteit, nieuwere technologieën northouse.eu/wooden-frame-house-construction-technologies/ en technische mogelijkheden. Als een eco-huis oorspronkelijk uit droog hout is opgetrokken en het binnendringen van vocht in de structuren wordt voorkomen, zal voor een goed klimaat en een goede luchtkwaliteit in het gebouw worden gezorgd. Als de vochtigheid binnenshuis toeneemt, absorbeert het hout dit. Als de binnenlucht te droog wordt, wordt op zijn beurt vocht teruggevoerd. Op deze manier wordt het huis voortdurend voorzien van een uitstekend microklimaat. Met het oog op het behoud van de ecologie is het niet aan te raden om folies in te bouwen in de structuren van een houten frame woonhuis. Worden ze toch gebruikt, dan moet men de geschikte folie kiezen en de naden met een speciale tape verbinden. Reeds bij het betreden van een skeletwoning voelt men het ecologisch northouse.eu/eco-houses/ van een skeletwoning. Het is aangenaam en comfortabel om binnen te verblijven.

Om een concept van een Eco-woning te geven, moet de woning al of een deel van deze punten omvatten:

het niveau van warmte-isolatie moet hoger zijn dan normaal;
de ondoordringbaarheid van de lucht moet hoger zijn dan normaal;
het daglicht moet maximaal worden gebruikt;
de beglazing van de woning moet naar het zuiden gericht zijn, zodat de zonnewarmte en het licht gemaximaliseerd worden;
moeten een mogelijkheid bieden om de zonnewarmte op te slaan;
Gebruik zo weinig mogelijk beglazing aan de noordzijde om geen onnodig warmteverlies te veroorzaken;
voorzien in een systeem van recuperatie voor het terugnemen van warmte;
om hernieuwbare bronnen voor verwarming te gebruiken – bodemwarmte, zonne-energie, biomassa;
Zonnepanelen, windturbines, enz. gebruiken om “groene” energie voor verwarming te verkrijgen;
In het bouwproces het gebruik van PVC enz. vermijden door natuurlijke materialen te gebruiken;
Regenwater opvangen;
Een biotoilet aanleggen, zodat menselijke uitwerpselen op natuurlijke wijze in compost kunnen veranderen;
Het gebruik van twee- of drielaags glas voor de ramen om de warmte in het gebouw te bewaren;
De temperatuur regelen met een geothermische warmte, planten op het dak laten groeien en tegelijkertijd het gebouw geluidsisoleren en zuurstof produceren;
het installeren van een groente hol, bessenstruiken om te zorgen voor een minimale hoeveelheid voedsel.
Kan het tegenwoordig eco huis en het duurzame huis een luxe niveau dichtheid zijn? Kan het een historisch gebouw zijn en tegelijkertijd alle voorzieningen bieden? Eco huis betekent zeker niet een automatisch behorende tot ascetisme ontwerp en minimalistische stijl. Moderne ontwerpers en architecten kunnen alle wensen van de klant ook in een Eco huis opnemen.

Houtskeletbouw realisaties gezocht, kijk eens bij livingwood.be